Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Maatschappelijke Stage

Wist je dat bijna 2 miljoen mensen in Nederland een vorm van reuma hebben? Misschien wel een van je klasgenoten, want reuma komt voor bij jong en oud. Heb je reuma, dan fiets je de ene dag met gemak naar school terwijl je de volgende dag nog geen sms kunt versturen en op bed ligt. Uitgeput en met veel pijn aan gewrichten of spieren. Je leven met reuma is onvoorspelbaar, en de meeste vormen van reuma zijn nog niet te genezen.

Leerlingen die hun Maatschappelijke Stage (Mas) voor het Reumafonds willen doen en zijn van harte welkom! Wij zoeken ook vrijwilligers die de stageleerlingen willen begeleiden.

Jouw Maatschappelijke Stage is belangrijk!
Met jouw tijdsbesteding bij het Reumafonds zorg je voor belangrijke inkomsten voor de financiering van wetenschappelijk onderzoek naar reuma. Laat je inspireren door de onderstaande voorbeelden van leerlingen die hun MaS voor het Reumafonds hebben gedaan. 

Je kunt op de volgende manieren helpen:


Bekijk een aantal voorbeelden:


Dus: 

Ga collecteren
Help met collecteren. Je gaat zo'n 2 uur op pad in een wijk en je krijgt begeleiding van het wijkhoofd. Ben je jonger dan 16 jaar, dan loopt een volwassene met je mee. Het Reumafonds collecteert altijd in de tweede of derde week van maart.

 

 

 

Werf collectanten
Mandy, Danitcha, Evelien en KellyJe kunt het Reumafonds ook erg helpen door nieuwe collectanten te werven. Bijvoorbeeld voor straten in je omgeving waar nog geen collectanten lopen. Of er zijn nog geen collecteorganisaties opgezet in nieuwbouwwijken. Mandy, Danitcha, Evelien en Kelly gingen op zoek naar nieuwe collectanten in de wijk waarin hun school staat.

Vraag aandacht voor reuma
Door het jaar heen vraagt het Reumafonds aandacht voor de impact van reuma en het belang om in actie te komen in de strijd tegen reuma. Jij kunt ons hierbij helpen. Laat je bijvoorbeeld inspireren door de originele actie van leerlingen van het Johannes Fontanus College in Barneveld.

 

 

Organiseer een sponsoractie
Zamel geld in voor de strijd tegen reuma via een sponsoractie. Deze actie kun je zelf op touw zetten of samen met je school, sportvereniging of vriendengroep. Denk aan een sponsorloop, rommelmarkt of concert.

Heb je zelf een goed idee?
Laat het ons horen, we denken graag met je mee. Stuur een e-mail naar vrijwilligers@reumafonds.nl of bel 020 589 64 71. Of lees eerst meer algemene info over een maatschappelijke stage.

Wij horen ook graag reacties van mensen die willen meehelpen bij de begeleiding van de leerlingen.

Wat kun je verwachten?
Je zult merken dat het Reumafonds een persoonlijke, professionele organisatie is. De afspraken die we met jou maken leggen we duidelijk vast in een stageovereenkomst.

Inloggen collecteapplicatie

Speciaal voor collecteorganisatoren om de collectehandleiding te raadplegen, online materiaal te bestellen en de financiële afdracht te regelen

Reumafonds zoekt collectanten.

Helpt u mee?Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Wat weet u van reuma?