Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Vraag aandacht voor reuma

Op 12 oktober, WereldReumaDag, wordt jaarlijks wereldwijd via diverse activiteiten de aandacht gevestigd op de omvang van reuma en artrose en de gevolgen ervan. Leerlingen van het Johannes Fontanus College in Barneveld bedachten voor hun maatschappelijke stage (Mas) een ludieke actie om het Reumafonds daarbij te helpen.

Fotoshoot
109 leerlingen uit vier klassen van deze school bedachten een ludieke fotoshoot. Op 12 oktober gingen zij midden in het centrum van Barneveld op de foto. Het trok flink de aandacht van het winkelend publiek en ook van de plaatselijke pers: de leerlingen haalden de voorpagina van de Barneveldse krant.

Maatschappelijke stage van het Johannes Fontanus College voor het Reumafonds

Collectanten werven
Nadat de fotoshoot zelf al flink de aandacht trok, spraken de leerlingen het winkelend publiek enthousiast aan en deelden ze blikjes uit in het kader van de campagne 'Open je blik'. Ook flyers werden verspreid en kaarten met de oproep om collectant te worden.

Dankzij deze actie meldden zich 34 collectanten aan bij het Reumafonds. Mensen uit het winkelend publiek en familieleden en kennissen van de leerlingen.

Nieuwe ideeën voor een MaS
Naast deze fotoshoot leverden brainstorms van de leerlingen diverse ideeën op voor bijvoorbeeld een volgende maatschappelijke stage of andere actie van het Reumafonds.

Doe je stage voor het Reumafonds
Ben je door de leerlingen van het Johannes Fontanus College op een idee gebracht? Wij denken graag met je mee over een gepaste invulling van je maatschappelijke stage. Neem contact met ons op, bel 020 589 64 71 of stuur een e-mail naar vrijwilligers@reumafonds.nl.

Strijd tegen reuma
In Nederland heeft een op de vijf mensen reuma, een ongeneeslijke, ernstige aandoening aan botten, gewrichten en spieren. Het Reumafonds strijdt al bijna 85 jaar voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. Mede dankzij het collectegeld kan het Reumafonds jaarlijks veel nieuwe onderzoeksvoorstellen inwilligen en zorgen voor goede voorlichting. Help ook mee aan onze missie: reuma zo snel mogelijk de wereld uit.

Inloggen collecteapplicatie

Speciaal voor collecteorganisatoren om de collectehandleiding te raadplegen, online materiaal te bestellen en de financiële afdracht te regelen

Reumafonds zoekt collectanten.

Helpt u mee?Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Wat weet u van reuma?