Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Open dag in molen 't Haantje

Daniëlle en Malou, leerlingen van het Vechtstedecollege in Weesp, hebben zelf een leuk project bedacht voor hun maatschappelijke stage voor het Reumafonds.

De twee, allebei 14, weten uit eigen ervaring hoe het is om beperkt te worden door een chronische ziekte, aangezien Malou polyarticulaire jeugdreuma heeft, en Daniëlle lijdt aan chronische vermoeidheid. Malou heeft al reuma sinds heel jonge leeftijd, en gebruikt medicijnen om het onder controle te houden. Ze vinden het dan ook heel belangrijk om chronische ziekten onder de aandacht te brengen en hebben met hun maatschappelijke stage geld ingezameld voor goed onderzoek naar nieuwe medicijnen.

Activiteiten in molen 't Haantje
Daniëlle woont in de wipmolen 't Haantje in Weesp. Samen met Malou organiseerde ze een open dag, waarbij mensen bij uitzondering een kijkje konden nemen in deze molen. Daniëlles vader zorgde ervoor dat de wieken deze dag draaiden. Er was van alles te doen: met de hulp van andere leerlingen, ouders, familie en buren werden er pannenkoeken gebakken, spelletjes gedaan, geschminkt en lokale produkten verkocht.

De molen zag er ontzettend feestelijk uit met ballonnen en vlaggen en een kraampje met tafels om even iets te eten of te drinken. In de keuken hingen posters die Malou en Daniëlle hadden gemaakt. Daarop werd uitgelegd wat jeugdreuma is en wat het Reumafonds doet om mensen met jeugdreuma te helpen.

Kom op voor mensen met reuma
Bij alle activiteiten op de open dag werd steeds de boodschap uitgedragen: kom op voor mensen met reuma. De zelfgemaakte posters en flyers, en informatiematerialen van het Reumafonds, maakten het project helemaal af. En het resultaat: maar liefst € 1865,50 als bijdrage in het onderzoek naar reuma!

(foto Harro Smits uit Weesp)

Inloggen collecteapplicatie

Speciaal voor collecteorganisatoren om de collectehandleiding te raadplegen, online materiaal te bestellen en de financiële afdracht te regelen

Reumafonds zoekt collectanten.

Helpt u mee?Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Wat weet u van reuma?