Zoeken
 

 

Meer begrip is hard nodig!

Omdat het Reumafonds zich graag wil inzetten voor méér bewustwording en meer begrip voor kinderen met jeugdreuma op school heeft zij de voorstelling geadopteerd.

 

Breng Brammetje Baas op jouw school!

Brammetje Baas is een theaterproductie voor basisscholen waarbij bewegen en het juist niet goed kunnen bewegen uitgebreid aan de orde komt. Brammetje is een bewegelijke jongen die altijd moet bewegen…. maar wat als bewegen niet zo vanzelfsprekend is en vaak zelfs heel erg veel pijn kan doen... 
              

Basisscholen kunnen deze voorstelling inkopen van een budget dat hen ter beschikking wordt gesteld voor culturele activiteiten. Na afloop van de voorstelling worden de kinderen uitgedaagd ook zelf in actie te komen om jeugdreuma de wereld uit te helpen. De voorstelling is geproduceerd door Theater in School.

 

Denk je dat dit iets voor jouw school is? Neem dan contact op met info@theaterinschool.nl of 023-5316222

 

Bas

De school van Bas heeft ook Brammetje Baas uitgenodigd. Klik hier voor het interview met Bas.

 

Gezamenlijk doel
Het gezamenlijke doel van het Reumafonds en de Jeugdreumaverenigingen is om zoveel mogelijk basisscholen kennis te laten maken met de voorstelling van Brammetje Baas. Omdat daarmee een stap wordt gezet in de richting van meer begrip en meer bewustwording voor het gedrag en de positie van kinderen met reuma op basisscholen.

Vastgekoppeld aan de voorstelling is een oproep om ook daadwerkelijk in actie te komen voor Jeugdreuma. Namelijk om het onderzoek naar een betere behandeling voor deze kinderen te steunen!

 

 

 

 

Wat krijg je?

 

1. Een kant en klaar Reumafonds-actiepakket met materiaal om, bijvoorbeeld, een sponsorloop te organiseren (buttons, spandoek, posters sponsorkaart) en om ouders en kinderen te informeren

2. Jouw school maakt kans op een prachtig buitenspeelpakket ter waarde van 100 euro.
3. 10% korting bij een boeking bij Theater in School

4. Jouw school ontvangt een sportgadget voor buiten op het plein of in de gymzaal

 

Wat moet je doen?

Prik een datum, boek de voorstelling Brammetje Baas met korting en ontvang ons sponsorpakket om de actie te communiceren aan de leerlingen en hun ouders.


De leerlingen zoeken zelf sponsoren voor deze activiteit onder familie en bekenden.

 

Jouw school kan natuurlijk zelf een actie op touw zetten. Je kunt ook overwegen om de landelijke Avond4daagse als activiteit in te zetten voor een sponsoractie.

 

Het Reumafonds besteedt het geld aan onderzoek naar de verbetering van behandelingen en het vinden van genezende behandelingen voor kinderen met jeugdreuma. 

 

Interesse? Klik hier voor contact.

 

Inleiding


Brammetje Baas is een theaterproductie voor basisscholen waarbij Jeugdreuma uitgebreid aan de orde komt. Basisscholen kunnen deze voorstelling inkopen van een budget dat hen ter beschikking wordt gesteld voor culturele activiteiten. Na afloop van de voorstelling worden de kinderen uitgedaagd ook zelf in actie te komen om Jeugdreuma de wereld uit te helpen.

Kijk hier voor een impressie op YouTube.

Denk je dat dit iets voor jouw school is? Neem dan contact op via e-mail.

Meer over het onderzoek

Jeugdreumatoloog Bas Vastert behandelt kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daarnaast doet hij ook veel onderzoek naar de behandeling van Jeugdreuma. Hij werkt hierbij heel veel samen met andere onderzoeksinstellingen die zich hebben gespecialiseerd op dit gebied, ook in het buitenland.