Zoeken
 

Wie is Brammetje Baas?

Brammetje is een gewone jongen. Hij is dromerig én druk. En beweeglijk, soms heel beweeglijk, soms zo beweeglijk dat hij er zelf moe van wordt. (Misschien is hij toch niet zo'n heel gewone jongen.) Brammetje Baas is een theatervoorstelling vol korte avonturen met jongleren, goochelen, acrobatiek, muziek, zang, dans en gesprekken.  Brammetje moet altijd bewegen.. maar wat als bewegen niet zo vanzelfsprekend is en vaak zelfs heel erg veel pijn kan doen...
              
Wat doet Theater in School?
Scholen krijgen een budget van de overheid om culturele activiteiten in te kopen om kinderen te bereiken op het gebied van verschillende thema's.
Één manier om dit te doen is via theatervoorstellingen. Theater in School heeft nu een voorstelling geproduceerd met als thema jeugdreuma. Het Reumafonds heeft één van deze voorstellingen geadopteerd omdat zij zich graag, samen met de Jeugdreumavereniging, wil inzetten voor méér bewustwording en meer begrip voor kinderen met reuma op school. Theater in School is een stichting, met ANBI status, zonder winstoogmerk.

 

Gezamenlijk doel
Het gezamenlijke doel van het Reumafonds en de Jeugdreumavereniging is om zoveel mogelijk basisscholen kennis te laten maken met de voorstelling van Brammetje Baas. Omdat daarmee een stap wordt gezet in de richting van meer begrip en meer bewustwording voor het gedrag en de positie van kinderen met reuma op basisscholen.

Vastgekoppeld aan de voorstelling is een oproep om ook daadwerkelijk in actie te komen voor Jeugdreuma. Namelijk om het onderzoek naar een betere behandeling voor deze kinderen te steunen!

 

Interesse? Koop met korting Brammetje Baas voor jouw school

 

Wat krijg je?

 

1. 10% korting op de theatervoorstelling Brammetje Baas

2. Een kant en klaar pakket met materiaal om, bijvoorbeeld, een sponsorloop te organiseren (buttons, spandoek, posters sponsorkaart) en om ouders en kinderen te informeren

3. Spreekbeurt-koffer voor de leerlingen
Kans op de Support Award voor Scholen en daarmee kans op:
-de prachtige Support Award voor Scholen
-een gratis theatervoorstelling
-een lezing op school van een kinderreumatoloog
4. 10% korting op een volgende boeking bij Theater in School

 

Wat moet je doen?

Prik een datum, boek de voorstelling Brammetje Baas met korting en ontvang ons sponsorpakket om de actie te communiceren aan de leerlingen en hun ouders.


De leerlingen zoeken zelf sponsoren voor deze activiteit onder familie en bekenden.

 

Jouw school kan natuurlijk zelf een actie op touw zetten. Je kunt ook overwegen om de landelijke Avond4daagse 2017 als activiteit in te zetten voor een sponsoractie.

 

Het Reumafonds besteedt het geld aan onderzoek naar de verbetering van behandelingen en het vinden van genezende behandelingen voor kinderen met jeugdreuma. 

 

Mail naar info@theaterinschool.nl en boek de voorstelling Brammetje Baas met als actiecode: JEUGDREUMA

 

Inleiding


Brammetje Baas is een theaterproductie voor basisscholen waarbij Jeugdreuma uitgebreid aan de orde komt. Basisscholen kunnen deze voorstelling inkopen van een budget dat hen ter beschikking wordt gesteld voor culturele activiteiten. Na afloop van de voorstelling worden de kinderen uitgedaagd ook zelf in actie te komen om Jeugdreuma de wereld uit te helpen.

Kijk hier voor een impressie op YouTube.

Denk je dat dit iets voor jouw school is? Neem dan contact op via e-mail.

Meer over het onderzoek

Jeugdreumatoloog Bas Vastert behandelt kinderen in het Wilhelmina Kinderziekenhuis in Utrecht. Daarnaast doet hij ook veel onderzoek naar de behandeling van Jeugdreuma. Hij werkt hierbij heel veel samen met andere onderzoeksinstellingen die zich hebben gespecialiseerd op dit gebied, ook in het buitenland.