Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Evenementen

Het belang van bewegen bij reuma is bekend. Sportieve evenementen zijn daarnaast bij uitstek geschikt om aandacht te vragen voor de gevolgen van reuma voor bijna 2 miljoen Nederlands. Ook grijpen steeds meer mensen de gelegenheid aan om hun sportieve prestatie te laten sponsoren voor de strijd tegen reuma.

De pijn en beperkingen als gevolg van reuma maken bewegen moeilijk. Toch is bewegen voor mensen met reuma heel belangrijk. Bewegen verbetert de conditie, versterkt de spieren en houdt gewrichten soepel. Dat bewegen niet vanzelfsprekend is als je reuma hebt, kan ook juist tijdens sportieve evenementen onder de aandacht worden gebracht. Het Reumafonds is partner van:

Egmond Wandel Marathon tegen reuma
De Egmond Wandel Marathon tegen reuma is uitgegroeid tot de belangrijkste wandelklassieker aan het begin van het jaar. Recreatieve wandelaars en nordic walkers hebben de keuze uit twee routes door het prachtige Noordhollands Duinreservaat. Een gedeelte van het inschrijfgeld, spontane giften en opbrengsten van sponsorlopers gaan naar de reumabestrijding.

Laat u sponsoren
Het laten sponsoren van een sportieve prestatie voor het goede doel wordt steeds populairder. Mensen willen graag direct resultaat zien van hun eigen actie. Laat uw prestatie ook sponsoren! Het Reumafonds heeft alles in huis voor het starten van uw eigen actie.

Help mee
Vrijwilligers helpen ons tijdens de evenementen. Bijvoorbeeld bij het inrichten van een stand, het ontvangen van gasten, het uitdelen van informatiemateriaal en het te woord staan van standbezoekers. Helpt u ook mee?

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons? Bekijk de mogelijkheden om te doneren.

Wat weet u van reuma?