Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Beleidsmedewerker

Voor de unit Patiëntenbelangen zijn wij per direct op zoek naar een

Beleidsmedewerker voor 36 uur per week

Je komt te werken bij de Unit Patiëntenbelangen. Samen met jouw collega's werk je eraan om mensen met reuma te helpen om de kwaliteit van hun leven met reuma te verbeteren, hen te helpen met keuzes in de zorg en hen te inspireren bij het omgaan met reuma. Als beleidsmedewerker zorg houd je je bezig met de kwaliteit van de reumazorg en ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van beleid, initieer of werk je mee aan projecten en denk je mee over richtlijnen en zorgstandaarden voor reumatische aandoeningen. Daarvoor volg je nauwlettend ontwikkelingen en innovaties in het reuma- en zorgveld zoals medicijnen, e-health en zelfmanagement, maar natuurlijk ook in het zorgaanbod van huisarts en fysiotherapeut tot ziekenhuis en de zorgverzekering. Bovendien kijk je ook naar interessante ontwikkelingen en voorbeelden in de reumazorg in het buitenland. Als beleidsmedewerker zorg heb je veel contact met andere (reuma)patiëntenorganisaties en vind je het leuk om samen te werken aan een nòg betere zorg voor mensen met reuma. En natuurlijk vind je het van belang om maatschappelijk je steentje bij te dragen door te werken voor het Reumafonds!

Jouw werkzaamheden als beleidsmedewerker

Als beleidsmedewerker ben jij verantwoordelijk voor het voorbereiden, ontwikkelen en evalueren van beleid. Je valt onder leiding van de Manager Patiëntenbelangen.

 • Je volgt, signaleert, inventariseert en analyseert ontwikkelingen op verschillende inhoudelijke thema's in de (reuma)zorg en ervaringen die mensen met reuma hebben op het brede terrein van zorg voor mensen met reuma;
 • Je voert intern en extern overleg over relevante thema's die de kwaliteit van zorg aangaan;
 • Je bent verantwoordelijk voor dossiervorming en tijdige archivering in de daarvoor bestemde systemen;
 • Als beleidsmedewerker vertaal je ontwikkelingen naar mogelijkheden/voorstellen voor het te ontwikkelen beleid en kan deze SMART formuleren.


Wat wij verwachten van onze beleidsmedewerker

 • Academisch werk- en denkniveau bijvoorbeeld in de richting gezondheidswetenschappen;
 • Kennis over de gezondheidszorg en inzicht in het functioneren van het zorgstelsel en patiëntenorganisaties;
 • Je hebt affiniteit met thema's en problemen in de (langdurige) reumazorg die mensen met reuma raken;
 • Kennis en inzicht in reuma(zorg) is een belangrijke pré;
 • Je beschikt over analytisch vermogen en een goede oordeelsvorming bij het verzamelen, analyseren en beoordelen van informatie;
 • Een goed begrip van Engels is een vereiste voor het lezen van (wetenschappelijke) publicaties, richtlijnen en het volgen van ontwikkelingen in de internationale reumazorg;
 • Je bent omgevingsbewust, proactief en ondernemend en je vindt het geen probleem om je met meerdere thema's tegelijkertijd bezig te houden.


Ons aanbod
Het Reumafonds heeft een eigen arbeidsvoorwaardenpakket met goede secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder eindejaarsuitkering, deelname pensioen PFZW. Het startsalaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en afhankelijk van opleiding en werkervaring tussen de € 3.200,- en € 4.000,- bij een fulltime aanstelling. De aanstelling is in eerste instantie een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar met mogelijkheid tot verlenging.

Interesse?
Ben jij enthousiast geworden na het lezen van de vacature beleidsmedewerker? Voor meer informatie en vragen kun je bellen naar Sija de Jong, Manager Patiëntenbelangen op 020-5896464. Sollicitaties met curriculum vitae en uitgebreide motivatie graag schriftelijk uiterlijk 8 januari 2017 per e-mail richten aan het Reumafonds, t.a.v. mevrouw M. van Velzen, adviseur Personeel & Organisatie, via sollicitatie@reumafonds.nl.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons?

Wat weet u van reuma?