Zoeken
 

Family4family rent Singelloop voor Loes

Zussen Anneke, Loes en Matty
28 juli 2015

'Reuma is echt iets waar je familie bij nodig hebt', zegt Anneke Bootsma-Veenhof. Samen met haar zus Matty en hun kinderen vormen ze het team family4family tijdens de Singelloop tegen reuma 2015. Het team steunt daarmee Loes Veenhof (59) uit Woerden. Loes kreeg 2 jaar geleden de diagnose reumatoïde artritis (RA). Een zware periode vol pijn en onzekerheid volgde. Nu gaat het veel beter met Loes, dankzij goede medicatie en de steun van dochter Mirjam en overige familie.

Lees verder

Overig nieuws

Snel doorverwijzen bij mogelijke reuma in onderrug

23 juli 2015

Zo'n 16 procent van de mensen tussen de 18 en 45 jaar die zich met chronische lage rugklachten bij de huisarts melden, blijkt een vorm van reuma te hebben: axiale spondyloartritis. Dit is een groep aandoeningen waarvan de ziekte van Bechterew de bekendste is. Arts-onderzoeker Lonneke van Hoeven (Erasmus MC, Maasstad Ziekenhuis Rotterdam) heeft een eenvoudige vragenlijst voor huisartsen ontwikkeld om patiënten met mogelijk deze vorm van reuma snel door te verwijzen.

Lees verder

Voorkom een tekenbeet met onze tips

21 juli 2015

Het is warm weer en dat betekent dat teken actief zijn. Teken die besmet zijn met een ziekmakende bacterie kunnen de ziekte van Lyme overbrengen. De ziekte van Lyme kan onder andere gewrichtsklachten veroorzaken. Het is dus belangrijk om u goed te beschermen tegen een tekenbeet. Wij hebben tips voor u.

Lees verder

Doe mee aan het onderzoek pREGnant

7 juli 2015

Door mee te doen aan pREGnant helpt u mee om meer te weten te komen over het gebruik en de veiligheid van medicijnen tijdens de zwangerschap. Ook als u op dit moment geen medicijnen gebruikt kunt u deelnemen.

Lees verder

Persoonlijk boek over artrose en reizen

29 juni 2015

'Mijn tocht door Artroseland en 25 andere landen'. Zo heet het boek van Hetty Kock. Hetty krijgt op 44-jarige leeftijd te maken met artrose. Na de diagnose heupartrose volgen knieën, schouders, duimen, rug en nek. Hetty wil de avontuurlijke reizen die zij maakt niet zomaar opgeven. Zo begint ze haar tocht langs specialisten in 'Artroseland' en door vele andere landen.

Lees verder

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Wat weet u van reuma?

Denkt u na over uw testament?

Ons Servicebureau Schenken en Nalaten reikt u de helpende hand.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons?