Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Reuma

U kent vast iemand met reuma of artrose. Of u heeft het zelf. De kans is groot, want bijna 2 miljoen mensen hebben een vorm van reuma.

Reuma is een verzamelnaam voor meer dan 100 aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Reuma komt op alle leeftijden voor, er zijn ook kinderen met een vorm van reuma. Bijna 2 miljoen mensen leven dagelijks met pijn, stijfheid en vermoeidheid als gevolg van hun ziekte. De meeste vormen van reuma zijn behandelbaar maar niet te genezen.

Leven met reuma
De lichamelijke gevolgen hebben grote impact op het dagelijks leven van mensen met reuma en hun omgeving. Simpele dingen zoals een brief openen of een sms sturen lukken vaak niet meer door de pijn en stijfheid. Sommige dagen ook weer wel, want reuma is erg grillig. Dit maakt het voor mensen met reuma moeilijk uit te leggen. Mede daardoor verliest een flink aantal mensen met reuma werk en inkomen. Reuma hebben betekent ook een kortere levensverwachting dan die van gezonde mensen. Feiten die er niet om liegen.

De oplossing komt uit onderzoek
De sleutel tot genezing van reuma ligt in wetenschappelijk onderzoek. Onderzoekers werken hard aan betere behandelmethodes en aan het achterhalen van de oorzaak van reuma. Er is nog veel onderzoek nodig om onze missie te kunnen realiseren: reuma zo snel mogelijk de wereld uit.

De strijd tegen reuma voeren we al jaren, samen met de vele donateurs en vrijwilligers. Ook uw steun is hard nodig.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Denkt u na over uw testament?

Ons Servicebureau Schenken en Nalaten reikt u de helpende hand.

Doneer online

Uw gift is hard nodig

Wat weet u van reuma?