Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Nalaten

Het Reumafonds is er voor mensen met reuma. Wij strijden voor een beter leven voor mensen met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. Om dit mogelijk te maken is het Reumafonds afhankelijk van donaties van particulieren en organisaties. Uw donatie kunt u ook opnemen in uw testament.

Nalatenschap
Via een nalatenschap kunt u, op uw eigen manier, bijdragen aan de missie van het Reumafonds. In uw testament kunt verwoorden op welke manier ú  wilt nalaten. Voor advies kunt u terecht bij ons Servicebureau Schenken en Nalaten.

Mr. Margriet Westra'Wij geven informatie en reiken de helpende hand als mensen meer willen weten over de mogelijkheden voor nalaten aan het Reumafonds', vertelt mr. Margriet Westra, notarieel jurist bij het Reumafonds. 'Wij waarderen zeer het vertrouwen dat men ons geeft door het Reumafonds in het testament te noemen. Het Servicebureau Schenken en Nalaten is ook het aanspreekpunt voor iedereen die bij de afwikkeling van een erfenis betrokken is.'


Vastleggen van uw wensen
Wilt u nalaten aan het Reumafonds, dan moet u dat vastleggen in een testament. Hiervoor heeft u een notaris nodig. Dit kan uw eigen notaris zijn, maar het Servicebureau Schenken en Nalaten kan u helpen om een notaris in uw omgeving te vinden. Het bedrag of het goed dat u nalaat, komt geheel ten goede aan het Reumafonds. Wij zijn door de Belastingdienst goedgekeurd als Algemeen Nut Beoogde Instelling (ANBI) en deze instellingen zijn vrijgesteld van erfbelasting.

Het Reumafonds wordt door de Belastingdienst nooit aansprakelijk gesteld voor eventuele schulden. U hoeft zich daarover dus geen zorgen te maken. Het is in de wet geregeld dat goede doelen met een ANBI-status een nalatenschap 'beneficiair' moeten aanvaarden. Dit betekent dat het goede doel niet aansprakelijk is voor een eventuele negatieve nalatenschap, maar wel gerechtigd is tot een positief saldo. Dat geeft u de zekerheid dat u geen lasten nalaat.

Een gift in uw testament - hoe werkt het?


Wilt u meer weten?
Een nalatenschap regelen, moet zorgvuldig gebeuren. Het is belangrijk te weten wat de mogelijkheden zijn. Voor vragen kunt u contact opnemen met ons Servicebureau Schenken en Nalaten. U kunt ook terecht voor een persoonlijk advies of u kunt de brochure Nalaten aanvragen met alle informatie over nalaten aan het Reumafonds.

Servicebureau Schenken en Nalaten
Mr. Margriet Westra, notarieel jurist. Telefoon: 020 589 64 50 of e-mail: nalaten@reumafonds.nl.

 

Denkt u na over uw testament?

Ons Servicebureau Schenken en Nalaten reikt u de helpende hand.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons?

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Wat weet u van reuma?