Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Behandeling

Behandelaars en soorten behandeling

Wat is voor u de beste behandeling nu u reuma of artrose heeft? Wie kan u helpen bij uw problemen? Welke medicijnen zijn er en waarvoor? Helpt een alternatieve behandeling? Heeft een kuur zin? Of een operatie? Allemaal vragen waarmee u te maken krijgt. 

Als u reuma heeft, krijgt u met verschillende behandelaars te maken. Behalve de reumatoloog, krijgt u bijvoorbeeld ook te maken met een reumaverpleegkundige, een fysiotherapeut en een ergotherapeut. Zij kunnen u helpen om te gaan met de gevolgen van reuma.

Medicijnen bij reuma
Reumatische aandoeningen zijn helaas nog niet te genezen. Er zijn wel medicijnen die de ontstekingen remmen of uw pijnklachten verminderen of die beide effecten hebben. Snel starten met medicijnen kan gewrichtsschade voorkomen.

Alternatieve behandeling
Misschien zoekt u ook naar alternatieve behandelingen. Sommigen merken dat zij hierbij baat hebben. Wilt u een alternatieve behandeling starten? Licht dan uw specialist hierover in.

Reumakuren
Een reumakuur kan een waardevol onderdeel zijn van de totale behandeling van uw reuma. Zo hebben veel mensen met reuma na het volgen van een kuurprogramma minder klachten en functioneren ze beter. De effecten houden gemiddeld zo'n 3 tot 6 maanden aan.

Operaties
Soms is een operatie de enige uitweg om ernstige reumaklachten te behandelen. Dit hangt wel sterk af van uw persoonlijke situatie. Bij verschillende gewrichten zijn operaties mogelijk. Bijvoorbeeld aan schouder, elleboog, heup, knie en voet. Adviseert uw arts een operatie? Informeer dan uitgebreid naar de mogelijkheden en beperkingen van operaties.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?