Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Behandelaars

Wat doet een ergotherapeut?

Een ergotherapeut helpt u uw dagelijkse bezigheden uit te voeren op een manier waarbij u uw gewrichten zo weinig mogelijk belast. Het gaat dan bijvoorbeeld om eten, drinken, aankleden en schrijven. Dit kan eventueel met een hulpmiddel of aanpassing.

Wat is een ergotherapeut?
De ergotherapeut helpt u om uw dagelijks bezigheden te kunnen (blijven) uitvoeren, eventueel met een hulpmiddel of aanpassing én ondanks uw reuma. Ook adviseert de ergotherapeut u over hulpmiddelen, over het wel of niet aanschaffen en het gebruik ervan. De ergotherapeut kan u ook adviseren over aanpassingen in uw woning.

De meeste ergotherapeuten werken in instellingen zoals ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen en revalidatiecentra. Er zijn ook ergotherapeuten met een eigen praktijk. Zij behandelen u thuis of in hun praktijk.

Wanneer erheen?
Heeft u problemen bij het uitvoeren van uw dagelijkse bezigheden? Bij het eten en drinken, het aankleden, het gebruik van de computer - eigenlijk bij alles wat u op een dag doet? Maak dan een afspraak met een ergotherapeut. Voor ergotherapie in de eerste lijn of aan huis kunt u terecht bij particuliere praktijken of bij ergotherapeuten die vanuit een instelling bij mensen thuis kunnen werken. U heeft geen verwijzing van uw huisarts of specialist nodig.

Behandelaars (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?