Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Dagelijks leven

Reuma en uw dagelijks leven

Het feit dat u reuma heeft kan invloed hebben op de dingen die u in uw dagelijks leven doet. Hoe kunt u het beste omgaan met uw ziekte en met de zaken waar u tegenaan loopt?

U kunt zelf veel doen om u het leven met reuma gemakkelijker te maken. Regelmatig blijven bewegen is bijvoorbeeld belangrijk. En lekker ontspannen in uw vrije tijd.

Ook met eten kunt u rekening houden met uw ziekte. Over het effect van voeding op reuma is nog weinig bekend. Maar sommige mensen met reuma lijken er baat bij te hebben als zij hun voedingspatroon aanpassen.

Reuma kan invloed hebben op uw seksleven. Het helpt wanneer u over uw wensen en mogelijkheden praat. Heeft u een kinderwens? Ook wanneer u reuma heeft, kunt u zwanger worden. Wel is het van belang dat u daarbij rekening houdt met enkele dingen.

Loopt u op uw werk tegen grenzen aan? Ook hier geldt: het helpt als u erover praat. Misschien heeft u hulp of aanpassingen nodig, op uw werk of thuis. Verschillende instanties kunnen u helpen deze middelen te verkrijgen.

Heeft uw kind jeugdreuma? Naar school blijven gaan is heel belangrijk voor zijn of haar ontwikkeling. Ook daarbij is het van belang om rekening te houden met verschillende dingen.

Heeft u zelf reuma en een kinderwens? Dan is het belangrijk dat u weet dat u voldoende ondersteuning kunt vinden bij de verzorging van uw kind.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?