Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Seksualiteit

Single of in een relatie

Ook als u reuma heeft kunt u seks hebben zonder een vaste partner. Zoekt u een partner? Of wilt u alleen intimiteit? Er zijn verschillende mogelijkheden om iemand te vinden met wie u intiem kunt zijn.

Reuma kan invloed hebben op uw mogelijkheden, uw energie of uw behoefte aan seks. Sommige mensen hebben tijd nodig om te wennen aan het feit dat hun lichaam is veranderd. Dit kan het lastig maken om bevredigd te worden. Ook zijn singles met reuma hierdoor wel eens terughoudend bij het aangaan van een nieuwe relatie.

Hoe kunt u hiermee omgaan?
Zoekt u praktische tips om met bijvoorbeeld pijn, stijfheid of een veranderde behoefte om te gaan? Lees hier meer over in de hoofdstukken lichamelijke ongemakken en psychische aspecten.

Geen vastigheid
Misschien vindt u het fijn om te masturberen. Het is ook mogelijk dat u het prettig vindt om wisselende contacten te hebben. Wilt u geen relatie, maar wel intimiteit? Via internet of bij het uitgaan komt u misschien mensen tegen met wie u intiem kunt zijn.

Een partner vinden
Wilt u graag een (nieuwe) partner in uw leven? Veel mensen - met of zonder reuma - ontmoeten de juiste persoon vaak spontaan. Ook kunt u contact leggen via een datingsite of relatiebemiddelingsbureau.

Zoekt u een partner die net als u weet wat het is om een beperking te hebben? Ook hiervoor bestaan speciale ontmoetingsplekken op internet. Kijkt u eens op de website van de Stichting Handicap en Seksualiteit. Onder het kopje Dienstverlening vindt u contactadvertenties van mensen die op zoek zijn naar een relatie.

Seksuele dienstverlening
Is het voor u lastig om een tijdelijke of vaste partner te vinden? Kijkt u dan eens op de website van de Stichting Handicap en Seksualiteit onder het kopje Particulieren. Hier vindt u mannen en vrouwen die u kunt ontmoeten om intiem met u te zijn. Het gaat daarbij om professioneel contact waarvoor een vergoeding wordt gevraagd.

Stichting Sar bemiddelt ook in dit type dienstverlening. Meer informatie vindt u op de website van de stichting. U kunt er ook terecht voor hulp bij het aanvragen van een vergoeding voor seksuele dienstverlening.

Seksualiteit (pdf)

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?