Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Voeding

Zuid-Europese voeding beter dan westerse voeding

Mediterrane voeding blijkt een lagere kans op hart- en vaatziekten en suikerziekte te geven. De relatie van dit eetpatroon met reuma is nog onvoldoende onderzocht en bewezen. Wel benadert dit het meest een gezonde voeding. Mediterrane voeding wordt in de landen rond de Middellandse zee gebruikt.

Wat is het?
Mediterrane voeding is de oorspronkelijke voeding in landen rond de Middellandse zee. Dus in Griekenland, Zuid-Italië, Spanje, Portugal, Zuid-Frankrijk en op Kreta. Dit eetpatroon bestaat uit:

  • veel groente en fruit
  • graanproducten
  • peulvruchten
  • noten
  • olijfolie
  • vis
  • dagelijks een (half) glas rode wijn


Wat doet het?
De relatie tussen mediterrane voeding en vormen van reuma is nog onvoldoende onderzocht. Mensen die mediterrane voeding gebruiken, hebben minder kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten en suikerziekte dan mensen die een westerse voeding gebruiken. De effecten van de mediterrane voeding zijn vooral afkomstig van de onverzadigde vetzuren uit (olijf)olie en het beperken van verzadigde vetzuren, zoals die in frituurvet of roomboter voorkomen. Dit heeft een gunstig effect op het cholesterolgehalte in het bloed.

Bestel de brochure

Wilt u meer weten over reuma en voeding?

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?