Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Neem deel aan onderzoek

Draag bij aan wetenschappelijke vooruitgang

Wetenschappelijk onderzoek is de sleutel tot de genezing van reuma en artrose. Ieder jaar financiert het Reumafonds ongeveer 25 tot 30 nieuwe onderzoeken naar reuma. Dankzij het Nederlands reumaonderzoek is de behandeling van een aantal reumatische aandoeningen al spectaculair verbeterd. Ook u kunt bijdragen aan een verdere vooruitgang.

Help de strijd tegen reuma en geef u op als deelnemer.

Hieronder vindt u een overzicht van onderzoeken waarvoor momenteel deelnemers gezocht worden. Bent u geïnteresseerd en denkt u een geschikte kandidaat te zijn? Meld u aan bij het onderzoek van uw keuze.  

Gezocht:

- mensen in heel Nederland van 65 jaar of ouder met reumatoïde artritis (RA)
- mensen met chronische achillespeesklachten (lokatie Leidschendam)
- mensen met het primaire syndroom van Sjögren
- mensen uit Amsterdam e.o. met knieklachten door artrose
- mensen uit Noord-Holland met knieklachten door artrose  

Gezocht: mensen van 65 jaar of ouder met reumatoïde artritis
Voor een groot Europees onderzoek worden (ook) in Nederland deelnemers gezocht. Het onderzoek richt zich op het verbeteren van de behandeling van reumatoïde artritis met medicijnen. Vijftien Nederlandse ziekenhuizen doen mee en er worden 200 mensen gezocht die willen deelnemen.

Er worden mensen gezocht van 65 jaar of ouder:
- die last hebben van actieve reumatoïde artritis
- die met de huidige behandeling niet het gewenste effect bereiken
- die onder behandeling zijn in één van de 15 deelnemende ziekenhuizen:
Antonius ziekenhuis, Gelre ziekenhuis, Haga ziekenhuis, LUMC, Maasstad ziekenhuis, Meander medisch centrum, Medisch centrum Leeuwarden, Medisch centrum Zuiderzee, MUMC, Radboudumc, UMCG, UMC Utrecht, VUmc, Viecuri ziekenhuis, Zuyderland ziekenhuis en Reade (centrum voor revalidatie en reumatologie).

Voldoet u aan deze criteria en wilt u meer weten? Klik dan hier voor meer informatie over het onderzoek en hoe u zich kunt aanmelden.

Gezocht: mensen met chronische achillespeesklachten (omgeving Leidschendam)
Onderzoek: HAT-studie - De waarde van een nieuwe behandelmethode bij chronische achillespeesklachten
Met deze studie (Hoog-volume injectie voor patiënten met achillespees tendinopathie) wil het Erasmus MC het effect van een nieuwe behandelmethode voor chronische achillespeesklachten onderzoeken. De nieuwe behandeling richt zich op het mechanisme van vaatnieuwvorming in en rond de achillespees. Het Erasmus MC zoekt deelnemers voor het testen van deze nieuwe injectiebehandeling tegen de pijnklachten.

Er worden mensen gezocht tussen de 18 en 70 jaar die:
- langdurig last hebben van achillespees door een overbelasting
- ondanks oefentherapie bij de fysiotherapeut nog steeds pijnklachten hebben
- in de omgeving wonen van Leidschendam (locatie Antoniushove van het Haaglanden Medisch Centrum)

Wilt u meer informatie of bent u geïnteresseerd in deelname, kijkt u dan op achillespeesonderzoek.nl.

Gezocht: mensen met het primaire syndroom van Sjögren
Onderzoek: Behandeling van het primaire syndroom van Sjögren met abatacept

Het UMCG in Groningen zoekt deelnemers voor een onderzoek naar het effect van behandeling met abatacept, een zogenaamde biological, op het primaire syndroom voor Sjögren. In een eerder onderzoek had abatacept een gunstig effect op de ziekteactiviteit.
Voor dit onderzoek komen patiënten gedurende een jaar onder behandeling in het UMCG. In totaal moeten de patiënten hiervoor 10 keer op bezoek komen. Het medicijn wordt gegeven middels wekelijkse onderhuidse injecties die u zelf kunt toedienen. Om in aanmerking te komen voor het onderzoek moet u aan bepaalde voorwaarden voldoen, zo mag de ziekteduur maximaal 7 jaar zijn vanaf het moment dat de diagnose gesteld is. Indien u geïnteresseerd bent in deelname, kunt u voor meer informatie een email sturen naar sjogrenonderzoek@reuma.umcg.nl.

Gezocht: mensen uit Amsterdam e.o. met knieklachten door artrose
Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, in Amsterdam zoekt mensen uit Amsterdam en omstreken met knieklachten door artrose voor onderzoek. Het is bewezen dat spierkrachttraining effectief is voor het verminderen van pijn en het verbeteren van het dagelijks functioneren bij mensen met artrose van de knie. Hoe de spierkrachttraining het beste kan worden gegeven is nog niet bekend. Wij willen in dit onderzoek uitzoeken wat de meest effectieve vorm van spierkrachttraining is. Bovendien wordt er onderzocht of het innemen van extra vitamine D het effect van de spierkrachttraining zou kunnen worden vergroten. Bent u tussen de 55 en 80 jaar oud, heeft u knieklachten en wilt u graag deelnemen aan onderzoek, kijk dan op www.reade.nl/VIDEX voor meer informatie.

Gezocht: mensen uit Noord-Holland met knieklachten door artrose
Reade, centrum voor revalidatie en reumatologie, in Amsterdam zoekt mensen uit Noord-Holland met knieklachten door artrose voor het onderzoek 'Artrosebehandeling op maat'. In dit  door het Reumafonds gefinancierde onderzoek wordt u behandeld volgens een op maat toegesneden behandelprogramma door een in artrose gespecialiseerde fysiotherapeuten uit één van de deelnemende in verschillende, fysiotherapiepraktijken in Noord-Holland. U wordt op basis van de intake ingedeeld in een specifieke subgroep en behandeld volgens het bijbehorende behandelprogramma. Deze behandelprogramma's zijn gebaseerd op eerdere in Reade ontwikkelde en bewezen effectieve behandelprogramma's (uit STABILO-onderzoek en COOA-onderzoek).
In dit nieuwe onderzoek wordt geëvalueerd of deze artrosebehandeling op maat goed toepasbaar is in de dagelijkse praktijk en op welke wijze dit verder verbeterd kan worden. U wordt dus niet behandeld in Reade, maar bij één van de deelnemende fysiotherapiepraktijken (Monnickendam, Assendelft, Amstelveen, Alkmaar, Aalsmeer,  Zaandam en Krommenie). Bent u jonger dan 80 jaar, heeft u langer dan 3 maanden knieklachten, geen knieprothese en wilt u graag deelnemen aan onderzoek, kijk dan op http://reade.nl/top/contact/wetenschappelijk-onderzoek/onderzoeken/artrosebehandeling-op-maat voor meer informatie.

 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?