Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Stap 2b

Je apotheek heeft géén contract met je zorgverzekeraar

Nee, mijn apotheek heeft geen contract
Bij een apotheker die geen contract heeft met jouw zorgverzekering moet je  toestemming aanvragen bij je zorgverzekeraar om te proberen om je vertrouwde injecties weer te kunnen krijgen. Meestal beschikt je zorgverzekeraar hiervoor over een aanvraagformulier. Dit kun je navragen bij de klantenservice van je zorgverzekeraar.

Motivatie van je reumatoloog
Neem contact op met je reumatoloog om de bij de aanvraag behorende gemotiveerde toelichting te krijgen. Bespreek het met je reumatoloog als je bijvoorbeeld gewend was aan de injectiepen en last hebt van prikangst. Of als je kind methotrexaat moet spuiten en dit lukt alleen met een injectiepen. Vraag aan je reumatoloog om deze punten in de motivatie te schrijven.

De toelichting met redenen waarom het overstappen voor jou niet mogelijk is, stuur je mee.

Je zorgverzekeraar zal vervolgens beoordelen of de aanvraag wordt goedgekeurd en je je medicijn meekrijgt.

Mocht dit niet het geval zijn, neem dan contact op met de klantenservice van je zorgverzekeraar en vraag wat je kunt doen. 

Zelf betalen?
Mocht je reumatoloog geen redenen zien om je verzoek te motiveren dan kun je beslissen om óf je vertrouwde middel zelf te betalen, óf om over te stappen naar Injexate.

Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeraars
Heb je een klacht ingediend bij je zorgverzekeraar en kom je er niet uit, neem dan contact op met de Stichting Klachten en Geschillen Zorgverzekeraars (SKGZ). Zij behandelen de klachten van consumenten over hun zorgverzekeraar. Je vindt de SKGZ op skgz.nl of neem telefonisch contact op: T: 088 - 900 6900.

Meld je knelpunt bij het Reumafonds
Laat het Reumafonds weten wat je ervaring of knelpunt is met het verkrijgen van je methotrexaat injecties. Dit om de belangen van iedereen met hetzelfde probleem te kunnen behartigen. Laat het ons weten via ons Meldpunt Reumamedicijnen.

 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?