Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Jeugdreuma

Als uw kind hulp nodig heeft

Het is mogelijk dat uw kind moeite krijgt met de dagelijkse dingen. Soms kan een warme douche of een warm bad voldoende zijn om pijn en stijfheid te verlichten. Maar het is ook mogelijk dat uw kind meer hulpmiddelen nodig heeft om goed te blijven functioneren.

Soorten hulpmiddelen
Hulpmiddelen kunnen variëren van een aangepaste stoel tot een hulpmiddel bij het lopen. Ze helpen uw kind zelfstandig te blijven functioneren. Als uw kind hulpmiddelen gebruikt, spaart het de gewrichten. Dit voorkomt dat de klachten erger worden.

Wie kan u helpen?
Als uw kind aanpassingen en/of hulpmiddelen nodig heeft, kunt u terecht bij de volgende hulpverleners:


Wie betaalt dat?
Hulpmiddelen en aanpassingen kunnen op verschillende manieren worden vergoed:

  • Via de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) van uw gemeente
  • Via uw zorgverzekeraar
  • Via het UWV. Deze instantie vergoedt onder bepaalde voorwaarden hulpmiddelen en aanpassingen die uw kind nodig heeft voor school.


Er bestaan verschillende regelingen en organisaties die hulpmiddelen vergoeden. De belangrijkste twee zijn uw gemeente en uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw gemeente en uw zorgverzekeraar of - en onder welke voorwaarden - uw kind recht heeft op een hulpmiddel. Of vraag een ergotherapeut om advies. Ook op hulpmiddelenwijzer.nl vindt u veel informatie over vergoeding van verschillende hulpmiddelen.

Woont uw kind thuis en geeft u uw kind intensieve zorg? Dan kunt u misschien in aanmerking komen voor twee keer kinderbijslag. U leest meer over deze mogelijkheid op de website van de Sociale Verzekeringsbank.

Wilt u meer weten over hulp, aanpassingen en de verschillende regelingen? Raadpleeg dan de website Regelhulp.nl.

Bestel de brochure

In deze gratis brochure van het Reumafonds, kunt u veel nuttige informatie vinden over jeugdreuma.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Informatie over spreekbeurt of werkstuk over reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?