Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Jeugdreuma

Wat kan uw kind beter wel en niet eten?

Er is nog weinig bekend over het effect van voeding op reuma. Bepaald eten lijkt sommige mensen met reumatische aandoeningen te helpen. Ander voedsel lijkt reuma juist te verergeren. Gezond eten is in ieder geval belangrijk.

Op gewicht blijven
De druk op de gewrichten mag niet te groot worden. Het is daarom belangrijk dat uw kind goed op gewicht blijft. Zorg ervoor dat uw kind gezond en gevarieerd eet én voldoende beweegt.

Wat is gezond?

• voldoende water
• elke dag 2 ons groente en 2 keer fruit
• 2 keer per week (vette) vis
• voldoende calcium

Helpt vet tegen reuma?
Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar meervoudig onverzadigde vetten lijken remmend te werken op verschillende vormen van ontstekingsreuma.

Voeding die reuma verergert
Purine en sommige eiwitten kunnen bepaalde vormen van reuma verergeren. Maar het is niet verstandig om deze stoffen helemaal uit het voedingspatroon te schrappen. Uw kind gaat dan misschien te eenzijdig eten en mist zo belangrijke voedingsstoffen. Wilt u iets aanpassen in het voedingspatroon van uw kind? Een diëtist kan u daarbij helpen.

Alternatieve behandelmethoden
Er zijn behandelaars die op een andere manier naar het effect van voeding kijken. Soms hebben mensen met een reumatische aandoening positieve ervaringen met bijvoorbeeld het gebruik van bepaalde kruiden, vitaminen en mineralen. Lees meer over aanvullende behandelingen.

Bestel de brochure

In deze gratis brochure van het Reumafonds, kunt u veel nuttige informatie vinden over jeugdreuma.

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Informatie over spreekbeurt of werkstuk over reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?