Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Zorgverzekering

Reuma en de zorgverzekering

Ieder jaar in november en december krijg je een nieuwe polis van jouw zorgverzekeraar met de polisvoorwaarden en premies. Ook is dit het enige moment in het jaar dat je de mogelijkheid hebt om het aanvullende pakket van je zorgverzekering te wijzigen of om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Nu is dus hét moment om je zorgverzekering goed onder de loep te nemen en te kijken of deze aansluit bij jouw zorgbehoeften, wensen en budget voor het nieuwe jaar.

Met een reumatische aandoening kan het best lastig zijn om in te schatten welke zorg je precies nodig zult hebben. Daarnaast is het aanbod aan verschillende zorgverzekeringen groot en verschillen de polisvoorwaarden en premies tussen zorgverzekeraars. Het is belangrijk om goed te kijken naar de basisverzekering, welke ziekenhuizen en fysiotherapeuten worden vergoed en wat er verder in de voorwaarden staat als het gaat om het krijgen van vergoedingen. Daarnaast moet je goed kijken naar veranderingen in de aanvullende verzekeringen. Wordt de zorg die jij gebruikt, bijvoorbeeld fysiotherapie, hulpmiddelen, reumakuren of podotherapie, ook in 2017 vergoed? En wat zijn hiervoor de voorwaarden? En als je over wilt stappen naar een andere verzekeraar moet je goed navragen hoe het gaat met hulpmiddelen die je nu gebruikt en de voorwaarden van deze verzekeraar.

Oftewel, het is de tijd van het jaar om de polis erbij te pakken en goed te bekijken welke zorg in 2017 wordt vergoed. Staar je vooral niet blind op de premie en lees goed de polisvoorwaarden er op na welke kosten er verder nog bij kunnen komen, zodat je volgend jaar niet voor vervelende financiële verrassingen komt te staan.

Lees meer over zorgverzekeringen bij reuma:

 

 

Meepraten over reuma?

Like dan onze Facebook-pagina

Wat weet u van reuma?

Op zoek naar een ziekenhuis?