Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Professionals

Informatie voor onderzoekers en reumaprofessionals

Projectrondes 2018
Het Reumafonds wil de komende beleidsperiode vaker kortlopende, vernieuwende onderzoeksprojecten financieren. Bij veelbelovende resultaten (blijkend uit beoordeling van de eindrapportages), wordt de mogelijkheid gegeven tot het indienen van aanvragen voor vervolgonderzoek.

In 2018 worden er 2 projectrondes gehouden, waarbij voor beide rondes de voorkeur uitgaat naar onderzoeksideeën voor kortlopend onderzoek met een maximale duur van 2 jaar.

De deadlines in 2018 zijn:

  • De eerste deadline voor het indienen van fundamentele én fundamenteel-translationele onderzoeksvoorstellen is vrijdag 20 april 2018 om 12 uur 's middags;
  • De tweede deadline voor het indienen van translationeel-klinische onderzoeksvoorstellen is vrijdag 8 juni 2018 om 12 uur 's middags.


Voor elke type onderzoek -fundamenteel, fundamenteel-translationeel of translationeel-klinisch- dient het specifiek voor dat type onderzoek opgestelde aanvraagformulier te worden gebruikt.

Houd er rekening mee dat het Reumafonds in 2018 een nieuwe applicatie gebruikt voor het indienen van onderzoeksvoorstellen. Begin daarom tijdig met het doorlezen van de projectvoorwaarden, het voorbereiden van uw aanvraag en het indienen van de documenten! Aanvragen die op welke manier dan ook niet voldoen aan de projectvoorwaarden worden na indiening onmiddellijk afgewezen.

Aanvragen van onderzoeksfinanciering
Bent u onderzoeker? Dan vindt u hier informatie over het aanvragen van financiering en de aanvraagformulieren.

Ondersteuning van uw praktijk
Daarnaast wil het fonds uw (onderzoeks)praktijk ondersteunen. U kunt een oproep laten plaatsen voor patiënten voor uw onderzoek op de website van het Reumafonds.

U kunt logo's van het Reumafonds downloaden voor op uw proefschrift, poster of PowerPointpresentatie. En u vindt links naar websites van onderzoekers, reumaorganisaties en onderzoeken.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Prevalentiecijfers reuma

Welke cijfers gebruikt u in uw onderzoek? En wat is uw bron? Mail uw antwoord naar: research@reumafonds.nl