Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Strijd tegen reuma

Een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. Dat is de missie van het Reumafonds. Wetenschappelijk onderzoek moet uiteindelijk zorgen voor de genezing van reuma. Totdat die genezing mogelijk is zet het Reumafonds zich elke dag in voor mensen die nu kampen met reuma.

Wij geloven dat een beter leven met reuma en uiteindelijk genezing mogelijk is. De sleutel ligt in samenwerking en wetenschappelijk onderzoek. Daarom werken we samen met wetenschappers, zorgverleners, maatschappelijke organisaties, (farmaceutische) bedrijven, maar vooral: patiënten en hun omgeving. En financieren en initiëren we onderzoek naar oorzaken en oplossingen. We hebben donateurs en vrijwilligers nodig om dit werk mogelijk te maken.

Naast de strijd tegen reuma richten we ons nadrukkelijk op het leven nú met reuma. Want tot de tijd dat de genezing er is, vinden we dat mensen met reuma recht hebben om nú een goed leven te leiden met minder pijn. Patiënten worden steeds kritischer en zelfstandiger en wij zien het als onze rol om hen daarbij te bekrachtigen. Zodat zij zelf, met elkaar en gesteund
door ons een zo goed mogelijk leven met reuma kunnen leiden.

Reumafonds financiert onderzoek naar reuma
Het Reumafonds financiert 60% van het onafhankelijke reumaonderzoek in Nederland en is daarmee de grootste financier op dit gebied. Door nieuwe behandelmethoden is het leven van mensen met reuma in de afgelopen 20 jaar sterk verbeterd.

Nog niet te genezen
We zijn er alleen nog niet. Ondanks veel betere behandelingen en medicijnen zijn reumatische aandoeningen nog niet te genezen. Mensen met reuma leven korter dan gezonde Nederlanders. Er overlijden ook nog steeds mensen aan reumatische ziektes zoals jeugdreuma, systemische lupus erythematodes (SLE), vasculitis en sclerodermie. Daarnaast heeft reuma grote impact op het dagelijks leven.

Elke dag zetten we ons in
Tot het moment dat genezing van reuma mogelijk is, zetten we ons elke dag in voor mensen die nu kampen met reuma. Om de kwaliteit van leven van mensen met reuma te verbeteren, komen we op voor de belangen van mensen met reuma, financieren we activiteiten voor patiënten en geven we voorlichting.

Help mee
Het Reumafonds kan de strijd tegen reuma alleen aangaan dankzij de steun van vele vrijwilligers, donateurs en mensen en organisaties die ons op andere manieren helpen. Help ook mee in de strijd tegen reuma!

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Help ook mee

Help mee met geld, met tijd of op een andere manier. Uw inzet draagt bij aan een beter leven met reuma. En aan het bereiken van onze missie: reuma zo snel mogelijk de wereld uit.

Doneer online

Uw gift is hard nodig

Wat weet u van reuma?