Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Reumafonds

Het Reumafonds is er voor mensen met reuma

Bijna 2 miljoen Nederlanders leven met reuma, waaronder 3.000 kinderen. De belangrijkste klachten zijn pijn aan gewrichten, spieren en pezen. Het ziekteverloop is vaak grillig, met goede en slechte periodes. Het Reumafonds komt op voor de belangen van deze reumapatiënten bij politiek, zorg en andere maatschappelijke instanties, geeft voorlichting aan mensen met reuma en hun omgeving en organiseert zelf patiëntenactiviteiten en financiert activiteiten van reumapatiëntenverenigingen. Ook financieren wij ongeveer 60% van het wetenschappelijk onderzoek naar reuma in Nederland.

Missie
Het Reumafonds wil dat reuma als ziektebeeld verdwijnt strijdt ervoor om dat doel te bereiken. Tot die tijd zetten we ons daarnaast in om de kwaliteit van leven van mensen met reuma te verbeteren. Onze missie is dan ook: strijden voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. We werven fondsen om die missie te kunnen bereiken.

Bestedingen

Gemiddeld besteden wij ongeveer 80% van onze inkomsten aan het financieren van wetenschappelijk reumaonderzoek, aan voorlichting aan mensen met reuma en hun omgeving, aan het financieren van activiteiten voor patiënten en aan het opkomen voor mensen met reuma bij politiek en zorg.

Help mee
Reuma grijpt levenslang, dagelijks in op het leven van bijna 2 miljoen mensen in Nederland. Er is nog veel geld nodig voor onderzoek, net als voor onze andere kernactiviteiten. Help het Reumafonds met de strijd tegen reuma. Of lees meer over het Reumafonds als organisatie.

Beschermvrouwe
Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Reumafonds.

Ambassadeur
Sinds 2001 is Anita Witzier ambassadeur en daarmee boegbeeld van het Reumafonds.

85 jaar
Het Reumafonds is in 1926 opgericht. Deze video is gemaakt ter gelegenheid van het 85-jarig bestaan van het Reumafonds (2011). De video geeft een overzicht van de ontwikkelingen op het gebied van reumabestrijding in Nederland (duur circa 12 minuten).

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons?

Wat weet u van reuma?