Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Reumafonds

Het Reumafonds is er voor mensen met reuma

Het Reumafonds is er voor ruim 2 miljoen Nederlanders met een vorm van reuma. Of het nu gaat om reumatoïde artritis, artrose, jeugdreuma of een van de overige 100 chronische aandoeningen aan gewrichten, spieren en pezen. Het Reumafonds wil mensen met reuma helpen zichzelf te helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van hun leven en het omgaan met reuma.

Hiervoor geven we hen voorlichting, advies, steun én een stem in de maatschappij; we maken ons samen met hen sterk voor hun belangen bij politiek en zorg. Naast met patiënten werken we samen met wetenschappers, zorgverleners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Tot slot financieren en initiëren we wetenschappelijk onderzoek en patiëntenactiviteiten.

Dit alles kunnen we alleen doen met de steun van al onze donateurs en vrijwilligers. Met z'n allen hebben we als doel: een betere kwaliteit van leven voor mensen met reuma en uiteindelijk genezing van reuma.

Missie

Het Reumafonds wil dat reuma als ziektebeeld verdwijnt strijdt ervoor om dat doel te bereiken. Tot die tijd zetten we ons daarnaast in om de kwaliteit van leven van mensen met reuma te verbeteren. Onze missie is dan ook:

Strijden voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen.

We werven fondsen om die missie te kunnen bereiken.

Bestedingen

Gemiddeld besteden wij ongeveer 80% van onze inkomsten aan het financieren van wetenschappelijk reumaonderzoek, aan voorlichting aan mensen met reuma en hun omgeving, aan het financieren van activiteiten voor patiënten en aan het opkomen voor mensen met reuma bij politiek en zorg.

Help mee

Reuma grijpt levenslang, dagelijks in op het leven van bijna 2 miljoen mensen in Nederland. Er is nog veel geld nodig voor onderzoek, net als voor onze andere kernactiviteiten. Help het Reumafonds met de strijd tegen reuma. Of lees meer over het Reumafonds als organisatie.

Beschermvrouwe

Prinses Beatrix is beschermvrouwe van het Reumafonds.

Ambassadeur

Sinds 2001 is Anita Witzier ambassadeur en daarmee boegbeeld van het Reumafonds.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons? Bekijk de mogelijkheden om te doneren.

Wat weet u van reuma?