Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Onderzoeksfinanciering

De sleutel tot een toekomst zonder reuma

Het Reumafonds is de grootste financier van onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek in Nederland naar de oorzaken en gevolgen van reuma.
 
Wetenschappelijk onderzoek is de sleutel tot genezing van reuma. Daarnaast leidt onderzoek tot betere behandelmethoden voor mensen met reuma. Daarom financiert het Reumafonds 60% van al het onafhankelijke reumaonderzoek dat in Nederland wordt gedaan.

Kortlopend en langlopend onderzoek
We financieren kortlopend en langlopend onderzoek. Kortlopende onderzoeken zijn losse projecten, langlopend onderzoek wordt gedaan door hoogleraren aan universiteiten. Er zijn onderzoeken naar betere behandelmethodes, de oorzaak van reuma en bijvoorbeeld de aanpak van klachten zoals pijn en vermoeidheid en bijwerkingen van medicijnen. Op deze website vindt u een overzicht van een aantal onderzoeken die momenteel lopen.

Beoordeling financieringsaanvragen
Onderzoekers kunnen bij het Reumafonds onderzoeksfinanciering aanvragen. Het Reumafonds baseert zich bij de toekenning van de financiering op advies van internationale referenten en de Wetenschappelijke Adviesraad Reumafonds (WAR). Deze deskundigen toetsen de onderzoeken waarvoor financiering is aangevraagd op belang, relevantie, kwaliteit, toekomstverwachting en einddoel. 

Vooruitgang
In de afgelopen twintig jaar is dankzij het onderzoek grote vooruitgang geboekt. Veel mensen hebben baat bij medicijnen zoals biologicals, de nieuwste ontstekingsremmers. Ook zijn de fysieke beperkingen als gevolg van reuma verminderd. Daardoor kunnen mensen meer deelnemen aan de maatschappij. 

Wij houden u op de hoogte
Het Reumafonds houdt u graag op de hoogte van onderzoeksontwikkelingen. Meld u aan voor de e-mailnieuwsbrief.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons? Bekijk de mogelijkheden om te doneren.

Wat weet u van reuma?