Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Patiëntenactiviteiten

Voor een betere kwaliteit van leven

Als u een vorm van reuma hebt, beïnvloedt dat uw dagelijks leven. Hoe gaat u om met reuma? Welke keuzes maakt u in de zorg? Hoe krijgt u de informatie over uw aandoening die u nodig heeft? En hoe blijft u in beweging? Het Reumafonds, ruim 80 lokale reumapatiëntenverenigingen en 12 landelijke reumaspecifieke patiëntenverenigingen werken samen om mensen met reuma zo goed mogelijk op weg te helpen en te houden. Hieronder kunt u meer lezen over de activiteiten van het Reumafonds en reumapatiëntenverenigingen.

- Zelfmanagementraining ReumaUitgedaagd!
- Kies de reumazorg die bij u past met Kies uw reumazorg
- Bewegen met lotgenoten bij u in de buurt met de Reumabeweegwijzer
- Lokale reumapatiëntenverenigingen
- Landelijke reumaspecifieke patiëntenverenigingen

ReumaUitgedaagd!
ReumaUitgedaagd! is de zelfmanagementtraining die het Reumafonds samen met het UMC Utrecht aanbiedt. ReumaUitgedaagd! is er voor iedereen met een vorm van reuma. Er zijn trainingen voor volwassenen (26 jaar en ouder) en jongeren (16-25 jaar). De kracht van de trainingen is dat deze gegeven worden door ervaringsdeskundigen. De trainingen worden zowel online, in het weekend als doordeweeks gegeven. Lees meer over Reuma Uitgedaagd!

Kies uw reumazorg
Biedt het ziekenhuis bij mij in de buurt een reumaverpleegkundige? Kan ik er terecht voor een specifiek beweegadvies? Heeft dit ziekenhuis expertise in mijn vorm van reuma? Het zijn vragen die er toe doen als u op zoek bent naar informatie over de reumazorg in ziekenhuizen. Kies uw reumazorg is een keuzehulp waarmee het Reumafonds de reumazorg in Nederland inzichtelijk maakt. Alle ziekenhuizen hebben met het Reumafonds meegewerkt. Kies uw reumazorg zet de reumazorg die zij bieden voor u op een rij.

Reumabeweegwijzer
Bewegen met reuma: het is goed voor u en ook leuk! Door samen te bewegen ontstaat er contact met andere mensen met een reumatische aandoening. En dat stimuleert om door te gaan. Daarom heeft het Reumafonds de Reumabeweegwijzer gelanceerd. Hierin kunt u zoeken naar een specifieke beweegactiviteit of bekijken welke activiteiten worden georganiseerd door de reumapatiëntenvereniging in uw stad of regio.

Lokale reumapatiëntenverenigingen
Er zijn in Nederland ruim 80 lokale reumapatiëntenverenigingen die verschillende activiteiten organiseren. Denk aan beweegactiviteiten zoals oefenen in warm water en informatiebijeenkomsten over medicijnen of over omgaan met reuma. Veel reumapatiëntenverenigingen geven een ledenblad uit. Het Reumafonds financiert verschillende activiteiten van reumapatiëntenverenigingen en onderhoudt nauw contact met hen. Twee keer per jaar ontmoeten de besturen van lokale reumapatiëntenverenigingen elkaar tijdens de zogeheten besturendag.

Landelijke reumaspecifieke patiëntenverenigingen
Het Reumafonds werkt samen met 11 landelijke patiëntenverenigingen. Deze verenigingen richten zich op een specifieke vorm van reuma en komen op voor de belangen van mensen met deze aandoening. De organisaties komen bijeen in het Reuma Patiënten Platform Nederland. Het Reumafonds organiseert deze bijeenkomsten. Daarnaast maakt het Reumafonds gebruik van de ervaringsdeskundigheid van de verenigingen voor bijvoorbeeld voorlichting over de aandoening. Ook worden afspraken gemaakt over verschillende activiteiten van de patiëntenvereniging en de financiering daarvan. Zo versterken de organisaties elkaar in hun gezamenlijke doel: een beter leven met reuma.

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons? Bekijk de mogelijkheden om te doneren.

Wat weet u van reuma?