Zoeken
 
Print | Verstuur e-mail

Samenwerking

Het Reumafonds werkt samen met een aantal organisaties op het gebied van voorlichting, belangenbehartiging en het stimuleren van beweging voor mensen met reuma. Zo kunnen we onze kernactiviteiten kracht bijzetten.

Onze partners zijn reumapatiëntenverenigingen, andere gezondheidsfondsen, loterijen en organisatoren van beweegevenementen.

Patiëntenvoorlichting
Voorlichtingsmateriaal zoals brochures en de uitgebreide online-informatie zijn belangrijke informatiebronnen voor mensen met reuma. Ook is er de Reumalijn voor alle vragen over reuma, behandelmethoden, medicatie en sociaal-maatschappelijke thema's. Het Reumafonds ondersteunt daarnaast patientenorganisaties bij de organisatie van bijvoorbeeld voorlichtingsbijeenkomsten en cursussen.

Beweegevenementen
Bewegen is voor mensen met reuma en artrose heel belangrijk. Het kan pijn en beperkingen namelijk verminderen. Om (meer) bewegen te stimuleren, werkt het Reumafonds samen met een aantal organisaties die wandel- en fietsevenementen organiseren, zoals de ANWB en Le Champion. In 2012 is het Reumafonds voor het eerst ook aanwezig op de Nijmeegse Vierdaagse.

Gezondheidsfondsen
We zijn een van de 20 gezondheidsfondsen met een CBF-Keur die samenwerken binnen de vereniging Samenwerkende Gezondheidsfondsen (SGF). Door de bundeling van krachten is de SGF een volwaardige gesprekspartner van de overheid, de verzekeraars en de ziekenhuiswereld. Ook op andere fronten biedt de samenwerking mogelijkheden, bijvoorbeeld bij wetenschappelijk onderzoek, voorlichting en preventie.

Loterijen
De VriendenLoterij en Lotto zijn de belangrijkste loterijen die het Reumafonds ondersteunen. Met de opbrengsten financieren we wetenschappelijk onderzoek naar reumatische aandoeningen, voorlichting en de belangenbehartiging voor mensen met reuma

Aanmelden Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van lopende onderzoeken en belangrijke ontwikkelingen met betrekking tot reuma.

Doneer online

Uw gift is hard nodig. Helpt u ons? Bekijk de mogelijkheden om te doneren.

Wat weet u van reuma?